Bé, uns xicotets trucos McGiverians per tal d'evitar els vicis i errors que apareixen al principi.
1. Què pots fer si et poses la canya massa cap endins de la boca quan toques?
Pots posar un filferro que et limite l'entrada de la canya.
(Este l'he vist utilitzar i és molt efectiu)
2. Quin remei existeix per aquells que alcem massa els dits tocant?
Pots posar un filferro que et frene els dits.
(Este també tinc constància de gent que l'ha usat)
3. Per què se'm queden els forats marcats a la punta del dits?
És un problema d'apretar molt, per culpa de la tensió..
I és un problema de tensió per culpa d'apretar més fort.
Si apretes més els forats ..... més tensió
Si afines d'embocadura (en lloc d'usar el diafragma) .... més tensió
Has d'estar també recte, muscles cap enrere. perque:
"Si toques intentant pegar-li en la dolçaina al faristol... apretes més"
Un xicotet truco és mullar-te la punta dels dits amb farina i tractar de no embrutar la dolçaina tocant.
La sol·lució ens la dóna la pel·licula SAW ( I ), la primera escena.
Més et val embocar bé !!!
Este aparell es diu: "La trampa d'os invertida"
Este aparell es diu: "La trampa d'os invertida"
5.El següent error és més de teoria musical...
I aquells que mai se n'adonem que l'armadura té dos sostinguts i s'ha de fer el DO#?
Un altre aparatet que deurien d'adquirir les escoles de dolçaina...
Més et val mirar l'armadura abans de començar!!!
S'activa quan fas el Do natural i hauries d'haver fet el Do#
S'activa quan fas el Do natural i hauries d'haver fet el Do#
6. El següent error no és de dolçaina, però també passa en les millors colles...
Què pots fer si a l'hora de començar a tocar els timbals te n'adones que els tens al revés i no tens temps de canviar-los?
Sol·lucio fácil: Canviat les baquetes de mans i tot arreglat.
Sol·lució efectiva: posat davant dels timbals i toca del revés
Sol·lució clàssica: fes el que pugues com pugues.
1 comentari:
jaja a mi allò de l'armadura m'ha arribat a l'alma! Ara ja me n'adone més perque estic amb la gralla i això em fa fixar-me més. Bon blog!
Publica un comentari a l'entrada